Wat is een Bidet? - Clean Bum

Wat is een Bidet?

Een bidet is een douchetoilet bedoeld voor je intieme lichaamsdelen en gebruikt water om je te wassen na het toilet. Grote kans dat je tijdens een vakantie weleens kennis mogen maken met een bidet. In Zuid-Europese landen, Azië en het Midden-Oosten is de bidet niet weg te denken uit de badkamer.

Bidets zijn een alternatief voor toiletpapier. Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen de voorkeur geven aan het gebruik van een bidet boven het gebruik van toiletpapier. Dit kan zijn vanwege het feit dat een bidet beter reinigt dan toiletpapier, het gebruiksgemak van het bidet, of de wens om geld te besparen op toiletpapier.

Hygienisch en comfortabel

Een bidet is zonder twijfel hygiënischer dan een standaard toilet met toiletpapier. Met een bidet spoel je eenvoudig je onderlichaam hygiënisch schoon. Een douchetoilet wordt zowel door mannen als vrouwen gebruikt. Je wilt je gezicht wassen. Gebruik je dan droog toiletpapier? Natuurlijk niet, we gebruiken water om onszelf te wassen. Dus waarom gebruik je droog schuurpapier om de meest gevoelige delen van je lichaam te reinigen?

Wat zijn de voordelen van een bidet?

Het gebruik van een bidet boven toiletpapier heeft verschillende voordelen:

  • een schoon en fris gevoel
  • een stroom water is hygiënischer en comfortabeler
  • milieuvriendelijker, gebruik geen of minder toiletpapier!
  • zacht voor de huid
  • Een bidet is ook uitermate geschikt voor zwangere vrouwen, na een operatie, tijdens de menstruatie of voor mensen met eczeem.

Winkelwagen